Basiscursus fotografie

Je begint pas met fotograferen,  je hebt een mooie camera die je alleen in de automatische stand gebruikt of je bent niet tevreden over je foto’s. Dan is de basiscursus fotografie een mooi begin om meer te doen met je camera.

Op een leuke en ontspannen manier leer je de basisprincipes van fotografie, krijg je tips en leer je technieken om mooiere foto’s te maken. Betere foto’s maken leer je vooral ook door anders te kijken naar je fotografie onderwerpen en door veel te oefenen. Dat leer je in de basiscursus. 

Tijdens de les bespreken we elkaars foto’s en je kunt  op de website elkaars foto’s bekijken en beoordelen. Het kijken naar elkaars foto’s is leerzaam en inspirerend.

Onderwerpen van de basiscursus zijn onder meer: wel of geen beweging fotograferen, werken met scherpte- diepte,  zwart wit fotografie, portret fotografie en flitsen met je camera. Maar ook hoe maak je een sprekende compositie, witbalans en belichtingscompensatie voor je foto’s.

Kortom, een leuke cursus om samen met je medecursisten beter te leren fotograferen. 

Om zoveel mogelijk te leren in deze cursus heb je een camera nodig, waarmee je handmatig sluitertijd, diafragma en isowaarde kunt instellen. Weet je niet of dat kan met jouw camera, stuur dan een mail en ik kijk het voor je na.

De cursus is 6 lessen van 2 uur, en wordt afgesloten met een stedenworkshop naar keuze. De cursusprijs is € 195,00 inclusief lesmateriaal, koffie of thee met wat lekkers erbij. 

Download de folder van de basiscursus.

Nieuwe cursusdata vanaf begin 2018:

 

 

Zaterdagmorgen 14 april 2018 (nieuwe startdatum) van 10.00 - 12.00 uur (nog 5 plekken vrij).

Lesdata: 14 april, 12 en 26 mei, 9, 23 en 30 juni 2018.

 

Direct inschrijven